2020-11-30 10:01:17• hírek • Bede Emőke

Afgán bevándorlókat tartóztattak fel a szatmári határrendészek

Vasárnap, 18 óra 10 perc környékén a határrendészek épp a határ menti Pete területén járőröztek, amikor öt gyanús fiatalemberre lettek figyelmesek.

Az igazoltatás során csakhamar kiderült, hogy valóban külföldi állampolgárokról van szó, így a szóban forgó személyeket a határrendészek székhelyére kísérték. A vizsgálatok során megállapították, hogy a 16 és 27 év közötti fiatalemberek Afganisztán szülöttei, és már mindannyian benyújtották menedékjogi kérelmüket a román hatóságok felé. A bevándorlók egyébként azt vallották, hogy célállomásuk Németország lett volna. A határrendészet jogtalan határátlépés kísérlete miatt nyomozást indított az ügyben, az öt főt pedig továbbirányították a Máramaros megye menekültközpont felé.


Körözött férfit is fogtak


Vasárnap, 17 óra 15 perc környékén jelentkezett határátlépésre Peténél egy 27 éves, Neamt megyei fiatalember, ám személyes okmányainak ellenőrzése után azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy utazásának lőttek, hiszen a temesvári bíróság döntése értelmében börtönbe kell vonulnia. Mint megtudtuk, C.C.-t 1 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték lopás miatt. A szóban forgó személyt a határrendészek átadták a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőségnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: